CHIROPRACTICA - "Pune-te in miscare: Kinetic Neuro Rehab"

Du-te la conținut
Denumirea tehnicii vine de la cuvântul grecesc chiros (mână). Tehnica reprezintă manipularea articulaţiilor şi vertebrelor cu ajutorul mâinilor ca acestea să poată reveni în spaţiile lor articulare.
    Succesul manevrei este anunţat de un zgomot specific denumit cracment, realizat la nivelul acelei articulaţii. Datorită poziţiilor greşite pe care le adoptăm în timpul zilei şi al nopţii, la birou, la volan, articulaţiile se deplasează de la locul lor, apar contracturi musculare care menţin aceste dereglări de la normal şi dacă acestea persistă, după un timp apar posturi vicioase (apar aproape la toată lumea, dar asta nu înseamnă că suntem bolnavi).
 
    Datorită activităţii zilnice, suprasolicitării la efort prelungit, greutăţii excesive, coloana vertebrală se poate tasa şi are nevoie de elongări şi rearanjarea articulaţiilor. Tehnica este folosită şi în devieri şi deformări ale coloanei vertebrale.
  
    Chiropractica este o terapie care functioneazǎ prin corectarea problemelor articulaţiilor, în special ale coloanei vertebrale, bazȃndu-se pe relaţia dintre impulsurile nervoase, oase şi muşchi.
    Astfel, orice deplasare osoasǎ care împieteazǎ asupra capacitǎţii conductoare a nervilor va provoca un dezechilibru care se manifestǎ ca boalǎ.
 
    Terapia are la baza principiul potrivit cǎruia corpul se poate vindeca atunci cȃnd sistemul osos este corect aliniat, iar sistemul nervos funcţioneazǎ normal. Aşadar, chiropractica îşi propune sǎ restabileascǎ sǎnǎtatea prin intermediul manipulǎrii oaselor, în special la nivelul coloanei vertebrale. Cȃnd oasele coloanei nu sunt în poziţie corectǎ, teoria spune cǎ transmisile nervoase sunt perturbate, acest lucru determinȃnd apariţia durerilor de spate, dar şi ale altor zone.
     Aceasta tehnicǎ este foarte eficientǎ în caz de dureri de spate, deviaţii de coloanǎ, nevralgii, nevritǎ, dislocǎri, dureri articulare, hernie sau înţepare a discului intervertebral. De asemenea, chiropractica este folositǎ pentru artrita, reumatismul, migrenele, esofagita, gastrita, durerile de piept, ametelile si zgomotele din urechi. Mai mult, dismenoreea, indigestia si infertilitatea ar putea fi ameliorate ca urmare a imbunatatirii fluxului energetic dupa tratament. Este putin probabil ca aceasta metoda sa fie daunatoare, in cazul in care alte metode nu au reusit sa rezolve problemele de sanatate. Totusi, in cazul anumitor boli precum: cancer, fracturi, boli infectioase si neurologice, tratamentul chiropractic este contraindicat.
Înapoi la cuprins