Dry needling - "Pune-te in miscare: Kinetic Neuro Rehab"

Du-te la conținut
Cum functioneaza terapia dry needeling

Dry needling ul este o tehnica medicala care se ajutǎ de anatomie, fiziologie şi biochimie pentru a avea success. Modul sau de actiune este impartit in doua categorii: mecanic si biochimic.
Atunci cȃnd introducem un ac, de fapt schimbǎm presiunea celularǎ a zonei respective, creȃnd un microtraumatism controlat, se accelereaza metabolismul local, acest lucru însemȃnd, de fapt, o accelarare a vascularizaţiei. Acest traumatism genereazǎ, printre altele, pornirea mecanismului de vindecare.

Cat de tare doare terapia dry needling

Durerea este o senzatie foarte persoanalǎ. majoritatea pacienţilor spun cǎ simt o mica înţepǎtura la început însǎ, dupǎ maxim 30 de secunde, acele nu se mai simt. Sunt însǎ şi zone unde contracturile sunt foarte puternice iar in momentul în care acul rupe fibre musculare, procedura este resimţitǎ un pic mai intens.

Care sunt riscurile terapiei dry needling

Tehnica este 100 % sterila, se folosesc manuşi, se dezinfecteazǎ zona unde urmeazǎǎ fie introduse acele, acestea fiind de unica folosinţǎ. Pe tot parcursul tehnicii pacientul comunicǎ cu terapeutul şi orice disconfort mai mare poate conduce la întreruperea procedurii. Tehnica este 100% sigura, deoarece vorbim de o tehnica minim invaziva.  Atunci cȃnd tehnica dry needling este realizata corect,  nu existǎ riscuri pentru pacienţi.

Cand se vad rezultatele terapiei dry needling

Aceasta este partea cea mai frumoasǎ a tehnicii. Rezultatele sunt foarte rapide, durerea este redusǎ la 10 minute de la finalizarea procedurii. Durerea poata scadea în intensitate chiar şi la jumatate dupǎ o prima sedinţǎ. Frecvenţa sedinţelor este influenţatǎ 100% de simptomatologia pacientului. Ce este şi mai frumos în aceastǎ tehnicǎ, este ca acolo unde existǎ limitǎri în mobilitate, terapia are o influenţǎ directǎ, iar dupǎ prima şedinţǎ se pot observa creşteri în amplitudinea articularǎ
 
Înapoi la cuprins